Благодарствено писмо от наследниците на Нестор Марков получи Община Хасково

Благодарствено писмо от наследниците на Нестор Марков се получи в Община Хасково. То е адресирано до кмета Добри Беливанов и председателя на Общинския съвет Таня Захариева. В него се казва:  „Ние потомците и родствениците на видния възрожденец, учител, общественик и лексикограф Нестор Марков, изказваме искрена благодарност на Общински съвет гр.Хасково за обявяването на Нестор Марков за „почетен гражданин“ на гр.Хасково. Това е знак за уважение към паметта и делото на големия родолюбец и патриот, дал своя принос за възраждането на българщината в хасковска област.
Във ваше лице бихме искали да благорадим на цялата хасковска общественост, на Регионалния исторически музей и Регионална библиотека „Хр.Смирненски", които активно участват във всички юбилейни чествания, посветени на Н.Марков, както и на ревностния изследовател и популяризатор на живота и делото му г-н Недялко Димов“.

Писмото е подписано от  девет родственици на Нестор Марков: проф.Светослав Марков, проф.Савка Шопова-Маркова, Марио Марков, Юлиян Марков, Денис Марков, Анелия Маркова, Ивайло Марков, Светослав Кипровски и  Христо Кипровски.

Върни се в началото на страницата