„Концерт за хорей, китара и колумбарий“ е името на премиерния спектакъл на поета Ивайло Диманов, който той ще представи в зала Хасково на 21 юни от 18.00 часа.

Авторът направи турне в Европа и Америка. Множество негови почитатели са аплодирали поезията му в залата на НДК София, Габрово, Велико Търново и Русе. От 20 до 24 юни поетът е в Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Бургас и Хасково.

Новото луксозно издание „Колумбарий за птици и мъртви илюзии“ на Ивайло Диманов дава отговор на въпросите „Как се пише репортаж от мястото на събитието?“, „ Кой е обществен враг номер едно и колко грама тежи любовта?“, “ Какво е общото между Колумб и колумбарий?“.

Ивайло Диманов е журналист, писател и бард. Роден е в София, автор е на 10 книги с поезия, разкази и театрална критика.

Творчеството му е преведено на седем езика, носител на национални и международни литературни отличия. Правил е концерти в Чехия, Румъния, Сърбия, Италия, Австрия, Словакия, Гърция, Канада, САЩ, Русия, Белгия, Франция, Великобритания. Пял е с култови световни изпълнители като Aл Бано и Ромина Пауър, и с Булат Окуджава.

20 години след първата си книга превърнала се в най-известната стихосбирка на прехода “Площад Гарибалди“, Ивайло Диманов все още вярва, че честното изкуство е спасение за душата.

 

Върни се в началото на страницата