Пъстра програма за Международния ден на детето организира Община Хасково

Пъстра програма за Международния ден на детето организира Община Хасково. Градската градина се изпълни с деца, които се включиха в забавата, наречена „Онче бонче“. Децата рисуваха с флумастери, боички и тебешири, скачаха на въже и ластик. Огромен интерес както за децата, така и за родителите предизвикаха игрите „Дърпане на въже“, имаше  „Дама“, „Човече и още ред игри, запазили се като любими на децата през годините.
За най-малките посетители на „Онче-бонче“ предложи Бебетека - кът с играчки и мека настилка.
Заниманията бяха организирани от ОП „Младежки център“, със съдействието на младежите  от Национален алианс за работа с доброволци. В спортните игри съдейства Спортен клуб „Слънце“. За най-добрите в игрите имаше награди, а за всички деца- сладолед.
Малките любители на театъра пък гледаха представлението „Палечка“ на театър „Дани и Деси“ на сцената на площад „Свобода“. Изложба на децата от школа „Колорит“ бе открита в Градската художествена галерия „Атанас Шаренков“. Близо 20 деца участваха в първия турнир по тенис на маса по повод Деня на детето, организиран от Общината и КТМ „Климент“. Победителите в четирите възрастови категории получиха награди от Общината и плакети от Клуба. Щура лаборатория  и детска дискотека – Щуротека забавлява децата от 17 часа на централния площад.
В 19.30 часа в зала „Дружба“ бе открит финалът на ученическите игри, които ще продължат до 4 юни. Деца от цялата ще страна участват в двубоите по баскетбол и хандбал.

 

Върни се в началото на страницата