28 пилоти в  Републиканския шампионат на затворен маршрут в Хасково

28 пилоти са подали заявки за участие в  Републиканския шампионат на затворен маршрут в Хасково, който ще се проведе в неделя, 14 май. Тренировките по трасето са в събота, 13 май, съобщи на пресконференция днес в Общината директорът на състезанието Иван Бакърджиев.

Основни организатори на състезанието са БФАС, Община Хасково, СБА и АМК Хасково. За първи път Хасково е домакин на първи кръг от шампионата. Официалното откриване е в неделя, 10.30 часа. Националният флаг ще бъде вдигнат от миналогодишните шампиони   Симеон Симеонов, Иван Влъчков и Пламен Камбуров.

Трасето в Хасково е най-дългото в страната за подобни състезание - 3120 метра. Минава по бул. „В.Левски“, пътен възел „Орфей“, бул.“ Г.С.Раковски“.

 Хасково очаква добро представяне от състезателите си във всеки клас, подчерта Иван Бакърджиев.  В клас „Спорт“ това са Драгомир Драгов от Харманли със Ситроен Саксо от клуб “Ефко Рейсинг тийм” и хасковлията Юрий Саликирякис със същия автомобил за клуб “Хасково”. В клас “Туринг” за хасковския клуб с Рено Клио ще се състезава Давид Будев, а в клас “Макси” е Симеон Симеонов с Мицубиши евро 9 и клуб “Хюндай Рейсинг”. 

Между отделните стартове има подготвена изненада за зрителите с дрифт автомобили.

Живеещите в квартала могат да използват обходни маршрути, поставени са вече табели. Трасето ще се охранява от частна охранителна фирма и полицията, каза Милена Трендафилова, зам.-кмет на община Хасково. Във времето за тренировки и състезанието няма да се движат тролейбусите, но е осигурен градски транспорт с автобуси.

 В събота трасето се затваря за квалификациите от 12 до 18 часа, а в неделя - за състезанието от 10 до 14 часа.

Върни се в началото на страницата