С „Ода на радостта“ започна честването на Деня на Европа в Хасково

 

„Ода на радостта“ бе произведението, което изсвириха в центъра на Хасково музикантите от Камерен оркестър - Хасково. В началото химна на Европа засвириха само няколко цигуларки и постепенно към тях се присъединиха останалите музиканти.

Флашмоба впечатли минувачите, които възнаградиха изпълнителите с аплодисменти. Веднага след „Ода на радостта“ весел народен танц представиха децата от „Пъстрица“.  Това бяха първите събития, посветени на 9 май - Ден на Европа.

По повод Деня на Европа и 10 години от членството на България в ЕС в парка пред Бизнесцентъра заместник-кмета Евгени Консулов откри  арт инсталация „Заедно за Европа“. Инсталацията е във вид на отпечатъци от обувки. Във всеки един от тях са изписани инициалите  на страна от ЕС.

Програмата днес продължава с концерт на Камерния оркестър от 18.00  часа в залата на ДКТ „Иван Димов“, входът е свободен.

Събитията в Хасково са част от Националната кампания „Заедно за Европа“ на Областните информационни центрове в страната, посветена на 60 години от създаването ЕСФ/ Европейски социален фонд/ и 10 години от присъединяването на България към ЕС.

Върни се в началото на страницата