Първа среща с популярни дами от Хасково организира днес кмета Добри Беливанов

Първа среща с популярни дами от Хасково организира днес кмета на общината Добри Беливанов. Срещата бе по повод Международния ден на жената - 8 март.

Сред гостите бяха проф. Ексапет Карехинян, доктор Манчева, доктор Соня Димитрова - директор на РЗИ Хасково, Лиляна Халилямова - треньорка на децата от Спешъл Олимпикс, майката на тенисиста Григор Димитров - Мария Димитрова, председателят на Съюза на математиците в Хасково и дългогодишен преподавател по математика Юлия Кръстева, приемният родител Таня Новкова, която е отгледала 8 деца и е осиновила едно, управителят на три хотела в Хасково Добринка Тодорова, председателят на Окръжен съд Миглена Тянкова, председателят на Административен съд Хайгухи Бодикян, началникът на РУО Румяна Делчева, секретарят на БЧК в Хасково Минка Мечеринкова, Народният представител в 43 НС Евгения Ангелова, директорът на „Химмаш“ Мария Ибришимова, директорът на ЕВН Хасково Жанет Джамбазова, хореографът и международен съдия Милена Налбантова.

Гостите бяха посрещнати освен от кмета, така също от неговите заместници Милена Трендафилова, Евгени Консулов и Велин Балкански.

Дамите благодариха за поканата и споделиха, че се чувстват изключително приятно, а според тях по-близкото им запознанство днес ще доведе до по-добро сътрудничество в различни инициативи за Хасково. Председателят на Окръжния съд Миглена Тянкова каза, че вече работи с Общината по проект и среща изключително съдействие по всякакви въпроси, както от кмета, така и от неговите заместници и служители в Общината. Майката на Григор Димитров – Мария сподели: „За първи път се чувствам свободна и спокойна в тази Община. Готова съм да помагам с каквото мога, обичам спорта и децата.“ От своя страна началникът на образованието в Хасково Румяна Делчева каза, че също работи много добре с Общината и изрази надежда, че присъстващите майки и баби на срещата знаят, че децата им са в добри ръце и получават качествено образование. Мария Ибришимова пожела на дамите да се чувстват повече жени: „От повече от 30 години все управлявам нещо и все нямам време за децата и сега най-вече за внуците. Затова бъдете повече жени“. Евгения Ангелова каза, че този празник си е истинско време за жените и поне днес да се опитат да бъдат такива. Жанет Джамбазова заяви, че никога до сега не са работили толкова добре с местна власт. Доктор Манчева, която повече от 50 години лекува децата в Хасково каза, че се надява още колкото може да помага и сега се чувства добре с работата си по проекта „Шанс за нашите деца“, доктор Манчева предложи тази среща да стане традиционна. Професор Карехинян каза, че работи 60 години в Хасково, но подобна среща никога не е имало и тя се чувства поласкана да е част от поканените. Тя бе изключително развълнувана, защото почти всички от присъстващите дами или техните деца са нейни пациенти.

Кметът приветства дамите с празника и им поднесе пролетни цветя. Той направи кратък отчет на дейността на Общината през изминалата година. „Общината вече е отворена за гражданите, стараем се всеки да получава бързо и адекватно обслужване, затова и направихме този нов салон за обслужване на клиенти. Освен това всеки гражданин е добре дошъл в Общината, ако аз не успея да го приема веднага, тогава го приемат моите заместници.

В ход е ремонта на над 30 блока по Националната програма за енергийна ефективност, още за 31 чакаме до дни да бъдат подписани договорите с изпълнителите на строителните работи. Проектирана е канализацията на кв. “Болярово", предстои изграждане, а тази част, която имаше канализация вече е асфалтирана. Това са 10 улици, които не са били асфалтирани през последните 50 години. Готов е единият лъч на водоснабдяването в село Маслиново, което в 21 век имаше само една чешма в центъра на селото. Продължава работата по водопровода там.

7 милиона са предвидени в бюджета на Хасково за асфалтиране на улици. Тече проектиране на парк на мястото на бившето поделение до ДНА.  Общината мина на свободния пазар на ток, от където пести повече от 20 на сто от сметките за електричество, в това число са сметките на детски градини, училища и други общински учреждения. Проучват се възможностите за подмяна на уличното осветление с икономично осветление, търсят се възможности за въвеждане на електробуси. Газифицират се детски градини, училища и всички общински сгради. По ОП „Региони в растеж“ се ремонтират 2 училища и 4 детски градини, това са общо 10 сгради. Изгражда се детска кухня.

Вече е готов идейният проект за ремонт на зала „Дружба“. До дни ще бъде отворена обществената поръчка за избор на фирма за строително монтажни работи на стадион "Хасково". За там предишното правителство отпусна 560 хиляди лева за подмяна на терена и изграждане на лекоатлетическа писта. Ремонтира се залата на стадион „Младост“, предстои ремонт на терена, пистата, осветлението и трибуните на стадиона. Това лято ще се ремонтира основно спортната площадка между улиците „Стара планина“ и „Дунав“. В ход е строежа на приют за бездомни кучета до сградата на бившата ОСМА, има предварителни разговори с организации за защита на животните за съвместно сътрудничество. Предвиден е ремонт на сградата на ДКТ „Иван Димов„, така също и на бившия Куклен театър, където ще репетират оркестрите - Камерен, Духов и възстановеният от 1 март Народен. Готов е проекта за подмяна на радиаторите и газифициране на салона на читалище „Заря“ , в ход е и изработката на Общ градоустройствен план.

На сбирката бяха обсъдени още проблеми за незаконно строителство, липса на добре образовани кадри за бизнеса.

 

 

 

 

 

 

Върни се в началото на страницата