Кметът на община Хасково Добри Беливанов поздрави спортисти с постигнати постижения

Кметът на община Хасково Добри Беливанов покани на среща в Общината борци от СК “Ангел Войвода“ и Адриано Дженев от ТК “Хасково 2015“.
Петте момичета Меган Панчева, Петя Делчева, Димитринка Георгиева, Силвия Митева и Весела Бръмчева са медалистки от Държавно лично първенство по борба. Адриано Дженев пък е държавен шампион по тенис на закрито за деца до 12 години.
“Гордеем се с вашите постижения. Вие сте спортното лице на Хасково. Дадохте добър пример на останалите с вашите успехи, които са впечатляващи. Какъв по-добър старт на календарната спортна година за хасковския спорт от този?!“ , каза кметът Добри Беливанов.Той подчерта, че има намерение подобни срещи да станат традиционни, за да могат хасковлии да видят спортистите, които прославят града ни. Беливанов се извини на борците за продължаващият ремонт в залата им на стадион „Младост“ и обеща освен покрива, тя да бъде основно ремонтирана - нова ел инсталация, нови бани, съблекални. Така също ще бъде направен ремонт и на самия стадион „Младост“. 
От своя страна Петьо Кирев каза, че заради многото трениращи трудно се справят с графика в зала „Дружба“, където се провеждат тренировките на клуба сега, но благодари за предоставените условия от Общината, от където са предоставили и дърва за парното в залата. Кирев отбеляза успехите на своите състезателки и заяви, че от тях се очаква още много и те имат шанса да го постигнат. 
Вицепрезидента на ТК „Хасково 2015“ Димитър Господинов каза, че Адриано Дженев е един много перспективен тенисист и върви по стъпките на Григор Димитров, който е картотекиран в същия клуб. Димитър Господинов също благодари на Общината за предоставената възможност за изграждане на база на клуба на площадка “Юнак“. Там предстоят още инвестиции, ако бъде постигнато съгласие и то бъде одобрено от Общински съвет за по-дългосрочно наемане на терена от клуба.
Кметът Добри Беливанов връчи на двамата треньори кристални плакети със „Св.Богородица“ и пожела още по-големи успехи на състезателите.

 

Върни се в началото на страницата