Децата знаят и спазват правилата за движение – това показа съвместното занятие на Сектор „Пътна полиция“ ОД МВР Хасково, община Хасково и деца и ученици от летните занимални в Хасково

Децата знаят и спазват правилата за движение – това показа съвместното занятие на Сектор „Пътна полиция“ ОД МВР Хасково, община Хасково и деца и ученици от летните занимални в Хасково.

🛴Това е поредната инициатива в рамките на информационната кампания за безопасно управление на електрически тротинетки „Бъди мобилен, бъди отговорен!“ В един от любимите паркове на хасковските деца- Градската градина, днес се проведе открит урок с малчуганите от занималня „От земята до небето“. Много бързо към тях се присъединиха деца и възрастни, които бяха избрали прохладата на Градската градина за игри и почивка. В акцията се включиха кметът на община Хасково Станислав Дечев, заместник-кметът Танер Емин, представители на сектор „Пътна полиция“, служители на община Хасково. Информационната кампания „Бъди мобилен, бъди отговорен“ има за цел да популяризира правилата за управление на електрически тротинетки и да заостри вниманието на хората към изискванията на Закона за движение по пътищата. „Днес децата показаха, че познават основните правила за движение. Освен това те приеха идеята ни да бъдат наши посредници и да съветват своите по-големи братя и сестри, както и родителите си, за разумно и отговорно поведение на пътя“, коментира кметът Станислав Дечев. Днес освен информационни материали, които да занесат вкъщи и заедно с родителите си да ги прочетат, децата получиха и индивидуални светлоотразителни гривни- един от необходимите аксесоари на изрядните водачи на тротинетки.

Модерно е да спазваш правилата!

Бъди мобилен, бъди отговорен!

#БъдиМобилен #БъдиОтговорен #БезопасноЛято

#МодерноЕ #СпазвайПравилата

Върни се в началото на страницата