Кметът на община Хасково поздрави дипломантите от Випуск 2021 от Филиал Хасково на Тракийски университет Стара Загора

Кметът на община Хасково поздрави дипломантите от Випуск 2021 от Филиал Хасково на Тракийски университет Стара Загора. Днес дипломи за бакалаври получиха 60 абсолвенти от специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“.

„Градът, където си бил студент остава завинаги в сърцето. Защото тук са се случили толкова много и различни неща- взети и невзети изпити, нови приятелства, влюбвания, мечти, срещи, раздели, победи… И където и да сте, ще си спомняте за най-щастливите години и ще мислите за #Хасково с носталгия. Затова ще си позволя да ви дам един съвет: за да не ви обсебва носталгията, направете така, че да останете в Хасково! Благодаря Ви, че озарявате с младостта си нашия град. Пожелавам Ви да бъдете здрави и успешно да се реализирате в най-хуманната професия!“, каза в приветствието си към дипломантите кметът на #община Хасково Станислав Дечев.

За да връчат дипломите на бакалаврите от Випуск 2021, в Хасково пристигнаха ректорът на Тракийски университет Стара Загора доц. д-р Добри Ярков, заместник-ректорите на учебното заведение, главният секретар доц. д-р Ани Златева, проф. Бианка Торньова, изпълнителните директори на МБАЛ Хасково д-р Георги Гелов и на МБАЛ #Кърджали проф. д-р Тодор Черкезов и др.

В присъствието на родители и гости абсолвентите положиха клетва и получиха дипломите си. „Випуск 2021 завършва със среден успех много добър 5,12. Този випуск ще остане в историята на Тракийския университет като най-смелия. Защото в тежките години на пандемията тези студенти бяха в ковид-отделенията на болниците наравно със здравните работници и всеотдайно работеха, за да спасяват човешки животи и да облекчават болките на страдащите“, подчерта директорът на Филиал Хасково доц. д-р Таня Паскалева.

Върни се в началото на страницата