Кметът на община Хасково Станислав Дечев и директорът на ПГДС „Цар Иван Асен II“ Маргарита Топалова откриха нов Информационно-библиотечен център

Кметът на община Хасково Станислав Дечев и директорът на ПГДС „Цар Иван Асен II“ Маргарита Топалова откриха нов Информационно-библиотечен център. Центърът е проектиран и изпълнен изцяло от учениците и учителите от гимназията. „Това ще е мястото, където учениците ще се чувстват уютно, ще имат достъп до книги и до интернет, а аз като директор се ангажирам всяка следваща година да обновяваме фонда на библиотеката“, каза при откриването на Центъра Маргарита Топалова.

Днес ПГДС “Цар Иван Асен II“ чества патронния си празник. Гости на официалната церемония бяха кметът на община Хасково Станислав Дечев, представителят на Строителната камара в Хасково Анушка Вальова, директорът на ДГС Хасково Михаил Михайлов, представители на РУО на МОН и на Училищното настоятелство.

„За мен е привилегия, че в Хасково се обучават бъдещите строители, архитекти, мебелисти, озеленители, лесовъди, програмисти и още ред специалисти, които след няколко години ще бъдат строителите на Хасково и на България! Вярвам, че като наследници на един от най-славните български владетели- цар Иван Асен II, знаете и най-силният му завет. След победата при Клокотница българският цар издига в Търново църквата „Свети четиридесет мъченици“, за да каже на всички ни, че по-велико от победата на бойното поле, е съзиданието!“, каза в приветствието си кметът на община Хасково Станислав Дечев.

По време на церемонията бяха отличени победителите в състезанията, организирани по повод патронния празник на училището. Японска вишна, символ на живота и устойчивостта, беше подарена на гимназията от Училищното настоятелство.

Върни се в началото на страницата