Кметът община Хасково Станислав Дечев подписа днес договора за Изработване на Общ устройствен план на община Хасково

Кметът община Хасково Станислав Дечев подписа днес договора за Изработване на Общ устройствен план на община Хасково, включващ Екологична оценка (ЕО) и Оценка за съвместимост (ОС)

Изпълнител на поръчката е ДЗЗД „Заедно за община Хасково“ (с участници в обединението: „Сървей Груп“ ЕООД и ГЕЯ-ПРОЕКТ-КОНСУЛТ ЕООД), с управител Гергана Гитева.

Главната цел на Общия устройствен план на общината е да създаде териториална планова основа за нейното дългосрочно устойчиво устройствено развитие в съответствие с приетите стратегически документи за регионално развитие - Регионален план за развитие на Южния централен район за планиране, Областната стратегия и Общинския план за развитие и със специфичните за община Хасково природни, културно-исторически, туристически и други ресурси.

Стойността на поръчката е 440 000,00 лева без ДДС, от които 164 000,00 лева са осигурени от споразумение с МРРБ.

Срокът за изпълнение на настоящата обществена поръчка е до 360 (триста и шестдесет) календарни дни, като в този срок не се включват периодът на провеждане на процедурите за съгласуване, приемане и одобряване на Проекта на Общия устройствен план на община Хасково, включително на Екологичната оценка и на Оценката за съвместимост на плана, предвидени в действащите нормативни документи.

Изпълнителят е избран след проведена обществена поръчка. В процедурата бяха подадени 10 оферти.

В изпълнение на договора изпълнителят следва да изработи Общ устройствен план на община Хасково в две фази: фаза „Предварителен проект“ и фаза „Окончателен проект“. Успоредно с изработването на Проекта на Общ устройствен план на община Хасково изпълнителят ще изготви и Екологична оценка на Общия устройствен план на община Хасково, включваща и Оценка за съвместимост (ОС) по чл. 31 от Закона за биологичното разнообразие (ЗБР).

 

Върни се в началото на страницата