Кметът на община Хасково Станислав Дечев се срещна днес с пълномощния министър и заместник-посланик на Посолството на Федерална република Германия у нас Щефан Рьокен

Кметът на община Хасково Станислав Дечев се срещна днес с пълномощния министър и заместник-посланик на Посолството на Федерална република Германия у нас Щефан Рьокен. Дипломатът бе придружен от главния управител на Германо-българската индустриално-търговска камара Митко Василев и д-р Мариана Чолакова- почетен консул на Федерална република Германия в Пловдив.

През тази година една от културните емблеми на Хасково- Националният фестивал „С Песните на Ари“, се провежда с подкрепата на Посолството на Федерална република Германия у нас. Поводът е 125 години от рождението на именития Аспарух Лешников- първият световноизвестен български музикант. По този повод кметът на #Хасково Станислав Дечев благодари на Щефан Рьокен за подкрепата и за оценката, която Германия и до днес дава за таланта и творчеството на Аспарух Лешников. Кулминацията на честванията ще бъде на 16 юни – рожденият ден на Ари, когато се очаква в Хасково да пристигнат гости от Германия и родственици на певеца. Заслугата за сътрудничеството между община Хасково и Посолството на Федерална република Германия е и на историка д-р Веселина Узунова от РИМ Хасково, която проучва живота, делото и наследниците на Ари.

За Хасково и общината германските инвестиции са изключително важни. „За мен е радостно, че през последните месеци две фирми от Германия избраха да ситуират производствата си в Хасково. Това стана със съдействието на Германо-българската индустриално-търговска камара, за което искам лично да Ви благодаря“, подчерта кметът Станислав Дечев. Той изрази готовността си да продължи да посредничи между предприемачите от Хасково и от Германия, защото това е в интерес и на хората, и на бизнеса, и на община Хасково. „Няколко са проектите, по които работят представителите на Камарата, съвместно с Германското посолство и ще се радваме Хасково да бъде партньор в тях“, посочи главният управител на Камарата Митко Василев. В Хасково предстоят форуми, на които в тясно сътрудничество ще работят бизнеса, образователните институции и местната власт с подкрепата на община Хасково, Посолството на Федерална република Германия и Германо-българската индустриално-търговска камара.

 

Върни се в началото на страницата