Благотворителната кауза „Купи тениска- подари мечта“ събра рекордната сума от 8579 лв.

Община Хасково и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни изрази днес своите искрени благодарности към всички фенове на рок музиката и на всички дарители, които се включиха в Благотворителната кауза „Купи тениска- подари мечта“.

Днес в община Хасково бяха отворени дарителските кутии на „Купи тениска- подари мечта“ и пред журналисти бяха преброени средствата, събрани от продажбата на тениски с логото на ХАСКОВО РОК 2022.

Заместник-кметът на община Хасково Мария Вълчева припомни, че през 2021 година от кампанията „Купи тениска-подари мечта“ са събрани 3297 лева. С част от парите бяха купени музикални инструменти и сбъднати мечтите на Божана Тодорова, Косара Тенева, Петър Бъчваров и Мартин Тодоров. Бъдещите музикални звезди на Хасково получиха микрофони, клавир и китара. И четиримата се занимават с музика в школите на ОНЧ „Заря-1858“.

Днес стана ясно, че от кампанията „Купи тениски – подари мечта“ на ХАСКОВО РОК 2022 са събрани 8579 лв. Към тях се прибавя и остатъкът от миналата година от 943,36 лв. и за сумата от 9522,36 лв. ще бъдат направени музикални подаръци на други талантливи младежи и деца от община Хасково.

Благотворителната кауза „Купи тениска- подари мечта“ е част от ХАСКОВО РОК. Рок-фестът е една от проявите на кампанията „Хасково срещу дрогата“ на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и община Хасково.

Върни се в началото на страницата