Групови и индивидуални участници, представители на община Хасково, в XII Национален събор на народното творчество в Копривщица, 5-7 август 2022 г.

Групови и индивидуални участници,

представители на община Хасково в XII Национален събор на народното творчество

в Копривщица, 5-7 август 2022 г.

 

  1. Музикална школа по народно пеене към Младежки център – Хасково. Школата ще се представи с двама участници – Николета Жулиянова, с изпълнения „Доюерьо, мое майчина“ и „Калинчице, девойчице“ и Жулияна Георгиева с песните „Малка мома цвете брала“ и „Заспала е малка мома“. Ръководител – Елена Беделева.
  2. Певческа група за автентичен фолклор "Войводска китка“ от с. Войводово, община Хасково, НЧ „Отец Паисий -1925“. Ръководител на групата – Светлана Севова. Групата ще се представи с песните - „Кажи ми любе, обади“ и „А бре, момче“.
  3. Група за автентичен фолклор от с. Конуш, община Хасково, НЧ „Пробуда – 1925“, с ръководител Петя Господинова. Изпълнения: "Излезни, мамо, погледни" и "Снощи отидох, мале, на горното кладенче".
  4. Женска вокална група за автентичен фолклор от с. Въгларово, община Хасково, НЧ „Светлина-1926“, с ръководител Милена Мерджанова. Те ще изпълнят: "У Радини огън гори" и "Зълва буля дума".
  5. Теодор Янев от Хасково- индивидуален изпълнител на гайда. Той ще се представи с „Бавна мелодия“ и  „Право хоро“.
  6. Мартин Башов от Хасково- индивидуален изпълнител на гайда. Той се изпълни - „Право хоро“
  7. Анастасия Пилева от Хасково – индивидуален изпълнител, певец. Тя ще се представи с „Провикнал се Стоян“ и „Стояновата стара майчица“.
  8. Пенсионерски клуб "Пандо Ванчев" с. Узунджово, община Хасково, с участието на индивидуален изпълнител Анастасия Георгиева – пеене. Те ще се представят с „Мъри Тудоро, назлън, Тудорке“ и „Радо ле, Радке ле“.

 

Всички групи и индивидуални изпълнители, които ще представят община Хасково, са участници в Националния събор „Китна Тракия пее и танцува“, Хасково 2022 г. и са определени за участие в XII Национален събор на народното творчество в Копривщица от представителя на Института по етнология и фолклористика към БАН гл. асистент д-р Радка Братанова.

Върни се в началото на страницата