Проект

Подобряване на главните човешки умения и способности на културните медиатори, възрастни педагози и спортни професионалисти в граничните райони чрез развитието на  Система за учене през целия живот  в музея – Lifelong Museum Learning system

Проект № 2509.

Община Хасково и Регионален исторически музей – Хасково, съвместно с Олимийски музей – Солун, Аристотелов университет – Солун и ЮЗУ “Н. Рилски” – Благоевград изпълняват проект “Подобряване на основните човешки умения и способности на културни медиатори, обучители на възрастни хора и професионални спортисти в трансграничния район чрез развитие на Система за учене през целия живот в музея” по Програма за Европейско Териториално Сътрудничество Гърция – България, 2007-2013 г., акроним LIFELONG MUSEUM LEARNING PROJECT.
Във връзка с изпълнение целите на проекта организираме тридневен семинар – обучение за музейни специалисти, културни медиатори и спортни професионалисти от 26 до 28 ноември включително. Целта на обучението е да се усъвършенстват способностите и компетенциите на специалистите от трите целеви групи за Учене през целия живот в музея с използване на ИКТ инструменти – Мултимедия Инфокиоск. Обучението ще се осъществи по подготвена образователна програма от обучители, която съдържа следните модули:
1.Общество – здраве – спорт
2.Олимпизъм, олимпийски игри, ценности
3.Продължаващото образование. Образование на възрастни в и чрез музейните институции.
На участниците в обучителните семинари ще бъдат издадени сертификати.
Надяваме се, че това ще даде възможност за реализиране на целите на програмата за непрекъснато учене, за създаване на нови партньорства и ще повиши уменията и компетенциите на специалистите в сферата на музеите и културните институции.

Програма

 

График

 

 


Община Хасково
Проектът е съ-финансиран от Европейския съюз (ЕФРР) и финансови средства на Гърция и България
чрез Европейската програма за териториално сътрудничество
www.greece-bulgaria.eu

Прикачени файлове

Върни се в началото на страницата