Във връзка с въведените нови мерки за намаляване на разпространението на заразата от COVID 19 и ограниченията за част от бизнеса, въведени със Заповед на министъра на здравеопазването, кметът на #община #Хасково Станислав Дечев предлага:

📌Да бъдат освободени от такса "тротоарно право“ фирмите, чиято дейност е спряна от #противоепидемичните #мерки, въведени със Заповед на Министъра на здравеопазването за периода 27 ноември – 21 декември 2020г.

📌Да бъдат освободени от наем на фирмите-наематели на обекти- общинска собственост, чиято дейност е спряна с противоепидемичните мерки, въведени със Заповед на Министъра на здравеопазването за периода 27 ноември – 21 декември 2020г.

Въпреки тежката икономическа ситуация, в която се намираме и изключително сложната #епидемична #обстановка, община Хасково предлага варианти за облекчаване работата на местния бизнес. Същите облекчения бяха въведени през пролетта на тази година по време на извънредното положение. Тези мерки в подкрепа на бизнеса ще се отразят върху местните приходи в бюджета на община Хасково, но въпреки това кметът на община Хасково е убеден, че те са необходими, както за фирмите, така и за хората, работещи в тях.

Общинска администрация обсъжда и други мерки, които биха могли да облекчат работата на местния бизнес. Всички облекчения ще бъдат предложени за гласуване от Общински съвет Хасково на заседанието му през месец декември.

#ЗаедноЩеСеСправим #БъдетеОтговорни #ХасковоСмеВсичкиНие

Върни се в началото на страницата