📌От 8 април по домовете на 1 061 човека от община Хасково се доставят социални пакети с храна. Това е съвместна дейност на община Хасково и БЧК. Ползвателите на тази помощ са хората включени в услугата „Топъл обяд“, хората под карантина, ползвателите на „Патронажна грижа“.
📌Домашният социален патронаж продължава да обслужва, както и до сега, над 150 възрастни хора. Те получават храна до домовете си при засилени мерки за биосигурност.
‼️В извънредно положение домашното насилие не почива, а се увеличава драстично. В тази връзка доброволци от БЦДИ клон Хасково предоставят безплатна и анонимна консултация и подкрепа на жертви на домашно насилие. ☎️Телефонът за връзка с тях е 0878 567 659.
📌От 24 март работят два телефона за помощ на самотно живеещи, трудноподвижни или болни хора, които имат нужда от помощ! На ☎️0884 619 636 и 0884 156 635 се приемат ежедневно поръчки за доставка на лекарства и хранителни продукти от първа необходимост. Услугата до врата ще се извършва единствено❗️ от служители на община Хасково, за да се избегнат всякакви опити за злоупотреби от недобросъвестни граждани.
📌Община Хасково доставя храна по домовете на членовете на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите- дружество „Военноинвалид“, Съюза на ветераните от войните в България и Съюза на офицерите и сержантите от запаса. Обхванати са 26 човека по споразумение с Министерството на отбраната.
📌Община Хасково разширява обхвата на „Патронжна грижа“. В момента в нея са включени 177 човека. Допълнително от нея ще бъдат обхванати още 297 потребители, които ще получават услугите-доставка на храна, покупка на лекарства, плащане на битови сметки и придвижване на административни услуги.
📌Предстои подписване на договор за услугата „Топъл обяд“ за 200 човека. Топлият обяд се осъществява от Община Хасково и Агенцията за социално подпомагане и е за период от 33 работни дни.
📌Продължава работата на здравните медиатори и социални работници в кв.“Република“ и с. Узунджово. Там се оказва психологическа и здравна помощ на уязвими групи.
📌Центърът за обществена подкрепа прави он-лайн консултации на ползвателите-деца от центъра и техните семейства.
📌Медицинските специалисти от община Хасково подпомагат работата на РЗИ Хасково на ГКПП Капитан Андреево и ГКПП Капитан Петко Войвода. До сега 16 медицински сестри са обезпечили 34 смени от 12 часа за извършване на първоначално термометриране на влизащите в България от двата гранични пункта на територията на област Хасково.
📌38 са доброволците, които до сега са заявили подкрепата си за община Хасково за предотвратяване разпространението на заразата от коронавирус. ☎️ за записване е 088 48 40 222. Всички доброволци се включват и в Националния регистър на доброволците.
📌Осем психолози от общинските структури са на разположение за всякакви въпроси и съвети, свързани с кризата, социалната изолация и пандемията от коронавирус. Освен тях, трима психолози-доброволци също консултират безплатно гражданите в тежката ситуация по повод COVID-19. ❗️Телефоните им са публикувани на сайта на община Хасково.
📌Приложението „Гражданите“, което можете да свалите и на смартфоните си, от GOOGLE PLAY или APP STORE, дава възможност да подавате сигнали, да информирате за нарушаване на мерките за безопасност, нарушаване на наложена карантина и да предотвратите разпространението на заразата от коронавирус в нашия град.
📌Удължава се срокът за плащане на местните данъци и такси с отстъпка от 5 % до 30 юни. Плащането на тези налози може да става и по електронен път, през сайта на #община #Хасково www.haskovo.bg само с дебитна или кредитна карта, без електронен подпис.
#ЗаедноЩеСеСправим #ХасковоСмеВсичкиНие

Върни се в началото на страницата