Кметът Станислав Дечев: Призовавам хората още малко да стиснем зъби, за да минем по-леко през тази криза

Кметът на Хасково участва в съвместното заседание на Областния оперативен щаб и Медицинския съвет при община Хасково. Поводът: регистрираните два  нови случая на заразени с коронавирус от града. Те са брат и сестра, деца са на хоспитализирания преди това 58-годишен мъж от Хасково. В стабилно състояние са, без температура, настанени са в Инфекциозно отделение на МБАЛ – Хасково, съобщи изпълнителният директор на болницата д-р Георги Гелов. В семейството живеят общо шест човека. Останалите са без симптоми, ще бъдат тествани за коронавирус.

„Болницата е в готовност да открие и допълнително отделение за пациенти с коронавирус, но към този момент няма такава ситуация“, увери д-р Гелов.

Кметът на община Хасково Станислав Дечев благодари на всички хора от Хасково, които полагат усилия и спазват противоепидемичните мерки. „Така пазите себе си, пазите и тези, които обичате“, каза кметът. Дечев съобщи, че има случаи и на нарушения, на  такива, които искат да заобиколят КПП-тата или пък съвсем целенасочено се разхождат в парковете. Всичко това го виждаме на все по-разширяващото се видеонаблюдение и нищо не остава скрито. Вече са приети и новите размери на глобите, така че МВР ще започне да глобява за безцелните разходки. Но на мен ми се иска не да се глобяваме, а всички да бъдем по-отговорни и към себе си, и към околните. Както виждате, Хасково като най-голям град в областта, вече има четирима заразени. Още малко да стиснем зъби, за да минем по-леко през тази криза. Нека излизаме само при крайна необходимост, за да преодолеем тази пандемия с най-малко загуби“, призова кметът на община Хасково.   

Върни се в началото на страницата