На 26.04.2016 г. експертите от ОИЦ-Хасково посетиха „АРЕА“ ООД, където се проведе Ден на отворените врати в рамките на националната инициатива на мрежата от ОИЦ в България „УСПЕШНИ ЗАЕДНО“. Гости на предприятието бяха ученици от ПГДС "Цар Иван Асен ІІ" Хасково. 
Фирма АРЕА е специализирана в дизайна, производството и изграждането на:
- Съоръжения за игра и обзавеждане на детски площадки;
- Тематични детски площадки;
- Паркове;
- Градски зони и зони за отдих.
 
Дружеството има реализирани проекти по Оперативна програма  „Развитие на конкурентоспособността на българската икономика“ 2007-2013 съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски фонд за регионално развитие и националния бюджет на Република България. 
Договори за безвъзмездна финансова помощ: 
BG161PO003-2.1.04-0927-C0001: „Въвеждане на високотехнологично оборудване в производствения процес“
BG161PO003-2.1.13 – 0543-С0001 „Въвеждане на високотехнологично оборудване в производствения процес“
На срещата участниците се запознаха с процеса по подготовка, изпълнение и реализиране на проектните предложения от дружеството и резултатите, постигнати след изпълнението им и бе демонстрирано новото високотехнологично оборудване. 
В заключение г-н Андонов, собственик на дружеството, покани младежите на безплатен едноседмичен стаж при тях и изяви готовност да се срещнат и с други ученици от професионалните училища в града.
 
ОИЦ – Хасково е част от мрежата от 28 информационни центрове за популяризиране на Кохезионната политика на Европейския съюз, създадени с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Добро управление”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд. Центърът е създаден по проект „Областен информационен център – Хасково” по договор № BG05SFOP001-4.001-0001-С01.
 


                            

                                                                                                                                                       

 

                                                                                   
 

 

                                                                          

 

 

 

 

Върни се в началото на страницата