Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Административен капацитет”,

съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд

 

 
Приключи реализирането на Проект „Подобряване на ефективността и ефикасността на администрацията в Община Хасково“
 
ПРОЕКТ: „Подобряване на ефективността и ефикасността на администрацията в Община Хасково”, Бенефициент – Община Хасково  се осъществява по Оперативна програма „Административен капацитет”, съфинансирана от Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд.  
 
Целта на проекта беше подобряване на ефективността на държавната администрация чрез стимулиране на организационното развитие на административните структури. 
 
Специфичните цели:  
1. Оптимизиране на структурата на общинската администрация за постигане на по-голяма ефективност и ефикасност. 
2. Подобряване организацията на работа и повишаване на отчетността на местната администрация. 
3. Прецизиране на функции и премахване на дублиращи се функции. 
Реализирането на проекта включваше 9 дейности, които са свързани с 1)организацията и управлението на проекта;
2) Изготвяне на функционален анализ на Община Хасково в 4 етапа; 
3) Разработване на предложения за промени в нормативни, стратегически и други документи на Община Хасково; 
4) Подобряване на организацията, работните процеси и координацията в администрацията на община Хасково; 
5)Мониторинг и преглед на изпълнението на препоръките от функционалния анализ; 
6) Организирането на публични обсъждания и кръгли маси;
7) Работни срещи и работни групи; 
8) Одит;
9) Дейности по информация и публичност. 
 
Изпълнителят „Дейта солюшънс“ изготви „Функционаления анализ” при стриктно спазване на Единната методология за провеждане на функционален анализ в държавната администрация. Провеждането му премина през няколко етапа:
•  Етап 1: Планиране и подготовка на функционалния анализ (беше сформиране на екип, уточниха се акцентите на анализа, разпределиха се отговорностите);
•  Етап 2: Провеждане на самия функционалния анализ (беше направен анализ на текущото състояние: анализ на релевантността, анализ на ефективността, анализ на ефикасността на администрацията; Анализа на текущото състояние, който беше извършен чрез  • Събиране, проучване и анализ на документи и информация, чрез Анкетни проучвания и предварително разработени въпросници, които бяха попълнени от ръководители, служители и избрани заинтересовани лица, • Проведоха се  на интервюта с ръководителите, като по този начин бяха идентифицирани области за подобрение и формулирани конкретни предложения за подобрение); 
•  Етап 3: Приключване на функционалния анализ (в него бяха направени областите и предложения за подобрение; изготви се план за действие, както и на проект на доклада, който беше обсъден с участието на всички директори на дирекции и въз основа на направените от тях корекции  се изготви окончателния доклад, който беше представен за комуникиране на резултатите от заинтересованите страни.
•  Етап 4: Мониторинг, преглед и публичност на изпълнението ( направи се анализ на изпълнението на препоръките от Изпълнителя „Айсиджен корпорейшън“ ; информираха се заинтересованите страни за изпълнението на препоръките).
 
С реализирането на този проект  ние целим да превърнем Хасково в пример за ефективна община, която поддържа непрекъсната комуникация с гражданите и най-важното – заслужава тяхното доверие. Този проект е от изключителна важност за общината, тъй като с неговата реализация ние като администрация ще бъдем още по-ефективни, ще повишим качеството и бързината на обслужването и прозрачността в нашата работа.
 
   

Проект ”Подобряване на ефективността и ефикасността на администрацията в Община Хасково” 

Приоритетна ос: I „Добро управление“, Подприоритет: 1.1 „Ефективна структура на държавната администрация

“Бюджетна линия: BG051PO002/12/1.1-04, Договор с рег. №12-11-60 / 08.11.2012 г.

 

Върни се в началото на страницата