В изпълнение на проект №2509 “Подобряване на човешкия капитал - уменията и компетенциите на културни медиатори, възрастни педагози и спортни професионалисти, в трансграничния район, чрез разработване на система за учение през целия живот в музея” по Програма за трансгранично сътрудничество Гърция-България 2007-2013 Община Хасково – Регионален исторически музей – Хасково в качеството си на Партньор 2 беше домакин на ІІ Техническа среща на партньорите на 23 юли 2012 г.  и  организира първи работен семинар на 24 юли 2012 г. 

На втората техническа среща на партньорите бяха представени презентации – доклади по напредъка на проекта от всеки от участниците до сега и бяха дискутирани предстоящи проблеми и задачи с оглед успешно изпълнение на проекта. На срещата беше подписан Меморандум за сътрудничество и беше избран общ мениджърски екип на проекта в следния състав:
1. Ръководител на проекта - Кириаки Удатзи – директор на Олимпийски музей – Солун Водещ партньор.
2. Мениджър връзки с обществеността - Кристина-Мария Батека
3. Научен ръководител  за всеки един от партньорите – Кристина-Мария Батека / Кириаки Удатзи / от Олимпийски музей ; Община Хасково – РИМ –  д-р Виолета Костова; Аристотелов унивеситет - доц. Плутархос Сарасланидис;  ЮЗУ – Благоевград - Мария Чанкова
4. Финансов мениджър – Йоанис Вервелидис и екип Вера Димова от Партньор 2; Плутархос Сарасланидис от Партньор 3 и Николай Цанков от Партньор 4.
На следващия ден - 24 юли 2012 г. в лекционната зала на РИМ-Хасково беше организиран първият семинар по проекта. В него участвах музейни специалисти от РИМ-Хасково и общенските музеи в областта, представители на РИМ-Смолян, специалисти от Регионална библиотека – Хасково,спортни професионалисти и  журналисти. Всеки партньор направи презентации по предварително обявения дневен ред  популяризиране на системата за Учене през целия живот в музея чрез новите информационно-компютърни технологии и инструменти.
 
Върни се в началото на страницата