Проект
Интегрирани зелени градове / InGreenCi – В2.11.04
Област на интервенция: 1.1. Защита, управление и промотиране на природните ресурси
Договор No. B2.11.04 / 20.03.2012

 

15.12.2012г.


В рамките на проект “Интегрирани зелени градове / InGreenCi” по Оперативна програма “Европейско териториално сътрудничество Гърция–България 2007-2013”, представители на Община Хасково взеха участие в конференция и работна среща, които се проведоха на 12 и 13 декември в гр.Солун.
Конференцията под надслов “Мрежа – зелени градове” се организира с цел насърчаване усилията на градовете към поддържане и увеличаване на техните зелени пространства, намаляване на замърсяването, ефективно управление на отпадъците. С оглед на това между градовете – членове на мрежата ще се разпространява информация, ще се обменят добри практики, съвместно ще участват в европейски програми и ще развиват общи стратегии за опазване на техните зелени системи.
В работната среща взеха участие партньорите по проекта - Община Солун, Техническата камара на Гърция – секция Централна Македония, Интербалканският институт по публична администрация в гр.Солун и Община Хасково. Бе обсъдено развитието на проекта към момента и предстоящите за изпълнение дейности. Формирани бяха Екип за управление на проекта и Екипи за изпълнение на проекта към всеки от партньорите.

Върни се в началото на страницата