Проект
Подобряване на главните човешки умения и способности на културните медиатори, възрастни педагози и спортни професионалисти в граничните райони чрез развитието на Система за учене през целия живот в музея – Lifelong Museum Learning system
Проект № 2509

На 6 декември 2012 г. в Олимпийския музей – Солун, Република Гърция се проведе трета работна среща на партньорите по проект “Подобряване на главните човешки умения и способности на културните медиатори, възрастни педагози и спортни професионалисти в граничните райони чрез развитието на Система за учене през целия живот в музея – Lifelong Museum Learning system“ по Европейската програма за териториално сътрудничество Гърция–България 2007-2013 г. и с участието на представител на Техническия секретариат. Регионален исторически музей – Хасково беше представен от Валентин Димитров – директор на РИМ-Хасково и ръководител на проекта на Партньор 2 – Община Хасково – РИМ-Хасково. Всеки от партньорите представи доклад за извършената работа и напредъка на проекта, проведе се дискусия по предстоящите дейности за успешното изпълнение на проекта.
На 7 декември 2012 г. в Олимпийския музей – Солун беше проведен уоркшоп със студенти от Департамента за физическо възпитание и спортни науки на Аристотеловия университет – Солун, в който участваха Олимпийският музей – Солун и Регионалният исторически музей – Хасково. Темата на семинара беше представяне на ИКТ инструменти в двата музея, предвидени по проекта, формирането на целевите групи и организацията на тренинг-семинарите , които ще се проведат успоредно в двете страни през следващата година. РИМ-Хасково се представи с три презентации, подготвени от екипа по следните теме: «Анализ на целевите групи”, “Тренинг семинари – обхват, методология, изпълнение, оценка” и “Мултимедийно киоск приложение за РИМ-Хасково”. 

Върни се в началото на страницата