Проект

Подобряване на главните човешки умения и способности на културните медиатори, възрастни педагози и спортни професионалисти в граничните райони чрез развитието на  Система за учене през целия живот  в музея – Lifelong Museum Learning system

Проект № 2509.

Проект “Подобряване на главните човешки умения и способности на културните медиатори, възрастни педагози и спортни професионалисти в граничните райони чрез развитието на  Система за учене през целия живот  в музея – Lifelong Museum Learning system“ по Европейската програма за териториално сътрудничество Гърция–България 2007-2013 стартира от 7 февруари 2012 г. Проектът се изпълнява  от Олимпийски музей – Солун в партньорство с Община Хасково – Регионален исторически музей – Хасково, Департамент за физическо възпитание и спортни науки – Аристотелов университет – Солун, Факултет по обществено здраве и спорт – Югозападен университет “Неофит Рилски” – Благоевград. 85% от бюджета на проекта, който е 472.939,30 евро, са от Европейския фонд за регионално развитие, а 15% - национално съ-финансиране.

На 29 февруари 2012 г. в  Олимпийския музей – Солун, Република Гърция се проведе първата работна среща на партньорите по проекта в присъствието на представител на Техническия секретариат. Бяха направени презантации на всеки от партньорите и на общата рамка на проекта, както и дискусия по предстоящата работа. Регионален исторически музей – Хасково беше представен от д-р Виолета Костова – главен уредник на отдел “Най-нова история”.


Община Хасково
Проектът е съ-финансиран от Европейския съюз (ЕФРР) и финансови средства на Гърция и България
чрез Европейската програма за териториално сътрудничество
www.greece-bulgaria.eu

Върни се в началото на страницата