З А П О В Е Д  № Т-66

 

гр.Хасково 26.04.2022 год.

 

На основание чл.14, ал.7 от ЗОС, във връзка с чл. 8, чл.79 и чл.80 от Наредбата за  управление и разпореждане с общинска собственост  и  Решение №535/11.02.2022 г. на Общински съвет Хасково 

 

 

ОБЯВЯВАМ:

 

Публичен търг с тайно наддаване за отдаване под наем за срок от 10 (десет)  години на имот, публична общинска собственост:

 

Лесопарк „Кенана“, обособеното пространство за заведение с прилежаща площ в поземлен имот №77195.742.20 по КК на гр. Хасково, разположен е от изток на алеята към Зоокът „Кенана“ на ъгъла преди главната алея на Лесопарк „Кенана“. Възможност за монтаж  на временен обект до 100,00 кв.м., при месечен наем 200,00 лв. бед ДДС.

За поставяне на маси за консумация на открито ще се заплаща допълнително такса, отделно от наемната цена, на основание издадено разрешително от Техническите служби на Община Хасково .

Допълнителни условия:

Западно и южно от обслужващия обект са обособени множество алеи и  места за поставяне на маси за консумация.

Да се изгради детска площадка, съответстваща на изискванията на Наредба №1 от 12.01.2009 год. за условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра. Доставката и монтажа на съоръженията трябва да отговаря на стандарти  БДС ЕN 1176 „Съоръжения за плащадки за игра“, при съответствието на които се счита, че съоръженията за игра отговарят на изискванията за безопасност.

На площадката за детските съоръжения да се монтира ударопоглъщаща настилка която да отговаря на стандарт БДС ЕN 1177, който определя изискванията за настилката.

 

                   За целия период на действие на договора да осигури:

  • поддържане на настилките, детските съоръжения и осветителните тела;

 

  • одобряване на проекти за търговските обекти по реда на ЗУТ и издаване на разрешение за поставяне за срока на договора.
  • редовно почистване на парковото пространство.

За обезпечаване изпълнението на допълнителните условия в срок до 12 /дванадесет/ месеца от датата на сключване на договора, спечелилия търга внася гаранция в размер на 2000 /две хиляди/ лева, преди подписване на същия. Гаранцията се освобождава в 14-дневен срок от приемане на изпълнението на допълнителните условия, констатирано с протокол на комисия назначена със заповед на Кмета на община Хасково.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Съгласували :

 

Любомир Михов

Директор  д-я „ИСДУОС“

 

 

Мария Пейкова

юрисконсулт:

 

 

изготвил:

Ст. Трендафилова

ст.спец. в д-я “ИСДУОС”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Утвърждавам тръжна документация и проект на договор.

Тръжна документация се получава от стая 423 на Общинска администрация – дирекция „ИСДУОС” след представяне на платежен документ за заплатена такса за участие и такса за закупуване на тръжна документация – 50.00 лв., които се внасят по банкова сметка IBAN BG05 RZBB 9155 8420 0001 07, BIC RZBBBGSF, Райфайзенбанк АД Хасково, код 448090 или в касов салон на Община Хасково в полза на община Хасково.

Депозит в размер на 1200,00 лв. се внася по сметка IBAN BG08 RZBB 9155 3320 0001 10, BIC RZBBBGSF, Райфайзенбанк АД Хасково.

Предложенията за участие в публичен търг с тайно наддаване се подават в “Деловодството” на Община Хасково в запечатан  непрозрачен плик, върху който се отбелязва: номера на настоящата заповед, името на кандидата за участник в търга и точното наименование на обекта  до 12.00 часа на 12.05.2022 година.

Към момента на подаване на предложението се представя и копие на документ, доказващ внасянето на определения депозит. Публичния търг с тайно наддаване ще се проведе  на  12.05.2022 година от 14.00 часа в заседателната зала на Община Хасково.

Спечелилият търга дължи 20% ДДС върху достигнатата наемна цена.

Препис от заповедта  да се постави на видно място в  сградата на Общинска администрация гр. Хасково, достъпна за всички лица и публикува на интернет страницата на общината.

Договора със спечелилия търга ще бъде сключен след  01.06.2022 год.

 

 

 

 

 

 

 

СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ

Кмет на Община Хасково

                      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Съгласували :

 

Любомир Михов

Директор  д-я „ИСДУОС“

 

 

Мария Пейкова

юрисконсулт:

 

 

изготвил:

Ст. Трендафилова

ст.спец. в д-я “ИСДУОС”

 

 

 

 

 

 

Върни се в началото на страницата