Семинар: „Оценка на зрелостта и разработване на стратегия за интегриране на интелигентни (smart) решения в град Хасково“, 20 – 21 януари 2021 г.

 

Семинарът „Оценка на зрелостта и разработване на стратегия за интегриране на интелигентни (smart) решения в град Хасково“ следва резултатите от предишния проведен семинар за оценка на нуждите и оценка на заинтересованите страни, като при него ще се работи по приоритетните решения, водещи до формирането на интелигентна градска стратегия, с която ще бъде постигната избраната визия на града.

 

Семинарът има за цел да оцени зрелостта на избраните приоритетни решения, начините за тяхното най-добро изпълнение и на база на това да се разработи стратегия за тяхното успешно изпълнение. Стратегията ще бъде разработена съвместно с екосистемата на града с особен акцент върху споделените ползи от съвместната работа, за да се осигури устойчивост и приемственост на избраните решения.

 

Разработването на Стратегията е най-съществения документ в Проект „Предизвикателството „Интелигентни градове“ (Intelligent Cities Challenge), тъй като тя ще положи дейностите, които града ще изпълни по проекта и съответните резултати, които ще постигне.

 

Провеждането на семинара беше организирано в два последователни дни на 20 януари 2021г. (сряда) и 21 януари 2021г. (четвъртък) от 9:00 до 13:30 ч.

Върни се в началото на страницата